Zimbra Open Source + ZeXtras

Bent u op zoek naar vervanging van uw Exchange platform dan is Zimbra een goed alternatief

Zimbra komt in 2 smaken een open source versie en een, betaalde, netwerk editie. Deze laatste bied als extra o.a. synchronisatie met uw mobiele telefoons, outlook clients, backup en restore faciliteiten, HSM en delegeren van administratieve taken per domein. Maar deze zitten dus niet in de gratis open source versie.

Alternatief voor netwerk editie

Zextras bied een goedkoop, maar zeker niet minder, alternatief voor de netwerk editie in de vorm van zogenaamde Zimlets. Hierdoor kunt u de functionaliteit van Zimbra open source uitbreiden met zaken als synchronisatie met uw mobieltjes, delegeren van administratieve taken, en een zeer uitgebreide backup en restore strategie. Ook kunt u gebruik gaan maken van een zeer uitgebreide Hierarchical Storage Management (HSM) oplossing waardoor u gebruik kunt maken van meerdere opslag mogelijkheden. Tevens is er een gratis Chat zimlet waardoor de chat functionaliteit die tot versie 7.1 nog in Zimbra open source zat weer terug is.

Het prijsverschil tussen de licenties van de Zimbra netwerk editie en Zimbra open source + Zextras is enorm. En over de prijsverschillen tussen MS Exchange en Zimbra + ZeXtras hoeven we het niet eens te hebben.

Een commentaar op “Zimbra Open Source + ZeXtras

  1. Pingback: Nieuwe website met een blog - Xternal Solutions